Om os

Velkommen til Kirkebemanding!

Kirkebemanding sikrer hurtig kontakt mellem kirke og kirkebetjening. Kirkebemanding tager ikke andel i kirkepersonalets løn og har heller ingen vikarer ansat.

Kirkebemandings formål er:
1) At kirkerne sparer tid på opgavebemandingen
2) At kirkebetjeningen får flere opgaver i de danske kirker og dermed flere timer af det arbejde de bedst kan lide

Gennem mange år har min hustru Christina Holten Mølgaard og jeg bevæget os i den kirkelige verden. Christina som sognepræst og jeg som medspiller på hjemmefronten. Tit og ofte er vore samtaler drejet over på den megen spildtid og sommetider frustration som kirkens personale har med at skaffe kirkebemanding i situationer, hvor den faste kirkebetjening er syg, ikke har rådighed eller af anden årsag ikke er tilgængelig. Christina har tit sagt ”Der må være en lettere måde at sørge for kirkebemandingen på, kan du ikke opfinde et smart værktøj?” og ideen til Kirkebemanding var født.

Christinas ide førte til den konkrete udvikling af Kirkebemanding. Det er blevet til et værktøj som letter kirkens arbejdsgang ved bemanding af opgaver. Og for kirkebetjeningen, ét sted at anmode om hele Danmarks kirkelige opgaver.

Ved egen erfaring og fra hvad alle kollegaer i kirkerne fortæller os, er det uomtvisteligt at der går for megen tid og for mange ressourcer til spilde ved opgaveuddelegering. Helt konkret er det processen som er for analog. Kirken har som regel en mere eller mindre opdateret vikarliste, og der går al for meget tid på, at enten ringe eller skrive rundt til den relevante gren af kirkebetjeningen; om de kan tage en opgave, følge op, og videregive opgaven, hvis den eller de første ikke svarer, eller tager opgaven og meget mere. For ikke at tale om den helt konkrete udfordring med at finde kirkebetjening i kirkens højtider. Derfor har webudvikler Marco Bang Romeri og jeg nu bygget en portal som automatiserer processen og sørger for opgaven blot skal sendes én gang og tildeles én gang. Resten sker automatisk.

I ideudviklingen af Kirkebemanding fandt vi, at der også er mange andre fordele ved denne portal. For eksempel får hele Danmarks kirkebetjening nu ét sted at se landets kirkelige opgaver og tilbyde deres kompetencer, hvis de har overskud til at tage opgaver i andre kirker i et andet sogn, provsti eller stift. Desuden fandt vi også en stor værdi i at inkludere flere fagområder så som solister, kor og foredragsholdere på Kirkebemanding, så det også bliver lettere for kirkerne at blive inspireret til nye arrangementer, til gavn for kirke og menighed.

I takt med flere og flere kirker benytter Kirkebemanding samt flere og flere fra kirkebetjeningen opretter sig på portalen, vil Kirkebemanding revolutionere arbejdsgangen i danske kirker.

​Vi ser frem til også at kunne lette din hverdag!

Henrik Mølgaard
Stifter

Besøg også søsterportalen 'Omsorgsbemanding' her: